1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Hanım’ın elektrik faturası 15 lira azaldı

Enerji Hanım’ın elektrik faturası 15 lira azaldı

Enerji Günlüğü - Evlerde enerjiyi verimli kullanmayı tüm ülkeye anlatan Enerji Hanım, bu yöntemleri kendisinin de uyguladığını ve aylık elektrik faturasının...

Enerji Hanım’ın elektrik faturası 15 lira azaldı

Enerji Günlüğü - Evlerde enerjiyi verimli kullanmayı tüm ülkeye anlatan Enerji Hanım, bu yöntemleri kendisinin de uyguladığını ve aylık elektrik faturasının 10 - 15 TL arasında azaldığını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi Enerji Hanım, Mersin’den sonra Adana’da da kadınlarla buluştu. Enerji Hanım projesinin 15. durağı Adana kadınlarla bir araya gelen Enerji Hanım, evlerde enerji verimliliğinin önemini örnekleriyle anlattı. Kendisinin de bu yöntemle daha az elektrik parası ödemeye başladığını kaydeden Enerji Hanım, “aylık elektrik faturam 10-15 Türk Lirası arasında azaldı. Küçük miktarlar birikince ülke ekonomisine yılda 4 milyarlık katkı sağlanacak. Okul olacak, hastane olacak” dedi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, dünyadaki gelişmelere paralel olarak enerji talebinin arttığın, enerjinin verimli kullanılmasının bu aşama da çok daha ön plana çıktığını söyledi. İlk eğitim çalışmasına Kayseri’de başladıkları Enerji Hanım’ın bugüne kadar gittikleri her ilde büyük ilgi gördüğünü belirten Ulubaş, olumlu geri dönüş almaya başladıklarını vurguladı. Verimliliği ülke geneline yaymak için projeler geliştirdiklerini açıklayan Ulubaş, sanayi, ulaşım, yalıtım gibi sektörlerde de çalışmalara başlanacağını söyledi.

ADANA EN FAZLA KULLANILAN 10'UNCU İL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel’de yaptığı konuşmada. Türkiye’nin gelişmiş illerinin başında gelen Adana’nın, bu gelişmesini kullandığı enerji miktarında da gösterdiğini söyledi. Adana’nın en çok enerji tüketen 10. İl olduğunu belirten Yüksel, Enerji Verimliliği kampanyasında da Adanalı hanımlara büyük iş düştüğünü vurguladı.

Enerji Verimliliğinin sürdürülebilir kalkınmanın çok önemli bir bileşeni olduğuna vurgu yapan Dr. Neslihan Yüksel, “Enerji verimliliği, enerji kaynaklarını üretimden tüketime kadar olan bütün aşamalarda en yüksek etkinlikte kullanmaktır. Bir ürünü veya hizmeti üretebilmek için tüketilen enerji miktarının azaltılmasıdır. Ve enerji tüketimini azaltırken binalarda yaşam standardı ve kalitesinin; endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşmemesi esastır. Yani yaşam kalitenizden ve konforunuzdan ödün vermeden enerjiyi verimli kullanarak yani israf etmeyerek tasarruf etmek ve en fazla üretimi oluşturmaktır. Sahip olduğumuz enerji kaynaklarımızı; mümkün olduğunca dikkatli ve planlı kullanarak hem tutumlu olabilir, savurganlığı önleyebiliriz, hem de bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gelecek kuşakları da gözetmeyi sağlayabiliriz. Enerjide sürdürülebilirliğin sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması, enerji maliyetlerinin ülke ekonomisi içindeki payının azaltılması ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik çalışmalar için 7’den 70’e hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler