1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji projeleri için kamulaştırmalar yapılacak

Enerji projeleri için kamulaştırmalar yapılacak

Enerji Günlüğü - Hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi santralleri ile enerji iletim hattı projeleri kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.Bakanlar...

Enerji projeleri için kamulaştırmalar yapılacak

Enerji Günlüğü - Hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi santralleri ile enerji iletim hattı projeleri kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı kararlara göre, Artvin, Balıkesir, Trabzon, Kırklareli, Batman, İstanbul ve İzmit illerinde bazı enerji projelerinin uygulanması amacıyla acele kamulaştırmalar yapılacak.

HES VE RES KAMULAŞTIRMALARI

Artvin'de Şavşat hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla Şavşat ilçesine bağlı Küplüce, Tepeköy ve Kurudere köylerinde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Balıkesir'de Poyraz rüzgar enerji santralinin yapımı amacıyla Kepsut ilçesine bağlı Armutlu ve Recep köyleri ile Merkez ilçeye bağlı Gökçeören mevkiindeki bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Trabzon'da tesis edilecek Saman hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla Maçka ilçesine bağlı Ormanüstü ve Çatak köylerinde bazı taşınmazlar Hazine adına Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

İLETİM HATTI KAMULAŞTIRMALARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV İzmit 380-Kandıra OSB-Kandıra RES Enerji İletim Hattı Projesi", "380 kV Vize 380 Havza Trafo Merkezi Projesi", "380 kV (Hamitabat-Alibeyköy) Brş.N.-Vize 380 Havza TM Enerji İletim Hattı Projesi" ve "380 kV Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

Trabzon'da tesis edilecek Mavi Regülatörü ve hidroelektrik santrali ile Maçka Havza TM arasındaki enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler