1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji savaşlarına senaryolarla hazırlık

Enerji savaşlarına senaryolarla hazırlık

Enerji Günlüğü - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, günümüzdeki dünya olaylarının temelinde enerji alanındaki çıkar çatışmalarının...

Enerji savaşlarına senaryolarla hazırlık

Enerji Günlüğü - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, günümüzdeki dünya olaylarının temelinde enerji alanındaki çıkar çatışmalarının yattığını vurgulayarak, geliştirilecek senaryolarda din faktörünün önemine dikkat çekti.

Tokat Ekonomik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği'nin düzenlediği "Günümüzde Enerji Savaşları ve Gelecek Senaryoları" konulu konferansta konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, günümüzdeki dünya olaylarının temelinde enerji alanındaki çıkar çatışmalarının yattığını vurgulayarak, geliştirilecek senaryolarda din faktörünün önemine dikkat çekti.

TÜRKİYE BİR ENERJİ KORİDORU VE TERMİNALİ

Hilmi Güler, Türkiye'nin bir enerji koridoru ve terminali olduğunu belirterek, "Türkiye'nin sağ tarafında Rusya'dan Arabistan'a kadarkibölgede petrolün ve doğalgazın yüzde 70'i var. Sol tarafında da; yani batı tarafında da tüketicileri var. Türkiye burada muhteşem bir koridor ve köprü şeklinde, geçiş coğrafyası olmanın özelliğini taşıyor" dedi.

DİN, ENERJİ SENARYOLARINDA ÖNEMLİ FAKTÖR

Dünyadaki 10 büyük boğazın 9'una Müslümanların hakim olduğunu belirten Güler, "Burada din, enerji konusunda ve olası senaryolarda önemli bir hal alıyor. Dünyanın 10 büyük geçiş alanında böyle bir vaziyet var" dedi.

ODALARIMIZA TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA HARİTASI ASMALIYIZ

Güler, "Odalarımıza hep Türkiye haritası asıyoruz. Aslında bizim dünya haritası koymamız lazım' diyerek enerjinin uluslararası önemine dikkat çeken Güler, "Eğer bir global bir dev olacaksak, odalarımızda, salonlarımızda sadece Türkiye haritasıyla yetinmemeliyiz. Dünya olaylarının hepsinin temelinde uluslararası boyutta başta enerji olmak üzere çıkar çatışmaları var" dedi.

Hale Kayacan

Önceki ve Sonraki Haberler