1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerji sektörü de fuarcıların gözdesi

Enerji sektörü de fuarcıların gözdesi

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2013 yılında en çok fuar 49 adetle tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanında yapıldı. Enerji ile de ilgilendiren...

Enerji sektörü de fuarcıların gözdesi

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2013 yılında en çok fuar 49 adetle tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanında yapıldı. Enerji ile de ilgilendiren alanlarda ise 35 fuar düzenlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2013 yılı fuar istatistiklerini açıkladı. Buna göre geçtiğimiz yıl düzenlenen toplam 407 fuarı, 15 milyon 500 bin 48 kişi ziyaret etti. Yabancı ziyaretçi sayısı 527 bin 748 oldu.

Fuarlarda, toplam 60 bin 520 firma stant açtı.

EN ÇOK ZİYARETÇİ TARIM HAYVANCILIĞA

Ziyaretçi sayısı sıralamasında; 3 milyon 268 bin kişi ile tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanındaki fuarlar birinci, 2,1 milyon ziyaretçi sayısı ile kitap ve süreli yayınlar sektörü ise ikinci oldu. Üçüncülüğü 1 milyon 934 bin ziyaretçi ile genel fuarlar aldı.

ENERJİYLE İLGİLİ FUARLAR İKİNCİ

Fuar sayısı açısından da birinci yine tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri sektörü. 49 fuar sayısına sahip bu sektörü, enerjiyle doğrudan ya da dolaylı ilgili sektörler izledi. Isıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve sistemleri, inşaat malzemeleri, banyo, mutfak, seramik, nalburiye, hırdavat, tesisat alanındaki fuarların sayısı 35 olarak kaydedildi. Eğitim, eğitim ekipmanları ve teknolojileri fuarları ise 34 organizasyon ile üçüncü oldu.

İSTANBUL'DA 206 FUAR DÜZENLENDİ

En fazla fuar 206 adet ile İstanbul’da düzenlenirken, ikinciliği 27 fuarla İzmir, üçüncülüğü de 24 fuarla Ankara aldı. Fuarların aylara göre istatistiğine bakıldığında ise en çok fuar Mart ayında düzenlendi. Sıralamada Mart’taki 68 fuarı, 54 fuar ile Kasım ayı izledi.

Önceki ve Sonraki Haberler