1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektörü sanayide üretime patinaj yaptırdı

Enerji sektörü sanayide üretime patinaj yaptırdı

Enerji Günlüğü - Sanayi üretimi verilerine göre aylık üretim endeksi Aralık 2014'te yüzde 2.7 artarken, enerji kaleminde yüzde 14.8'lik gerileme yaşandı.Türkiye...

Enerji sektörü sanayide üretime patinaj yaptırdı

Enerji Günlüğü - Sanayi üretimi verilerine göre aylık üretim endeksi Aralık 2014'te yüzde 2.7 artarken, enerji kaleminde yüzde 14.8'lik gerileme yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sanayi Ciro Endeksi, Aralık 2014 verileri yayınlandı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.7 arttı. 

Ana sanayi gruplarına göre endeks ve değişim oranları incelendiğinde ise en yüksek aylık gerilemenin yüzde 14.8 ile enerji grubunda gerçekleştiği dikkat çekti. Ara malı imalatı endeksi yüzde 0.9 geriledi, dayanıklı ve dayanıksız tüketim malı imalatı endeksleri ayrı ayrı yüzde 1.2 arttı, sermaye malı imalatı ise yüzde 7.1 yükseldi. 

Yayınlanan bu veriler, enerji sektöründeki gerilemenin, toplam sanayi ciro endeksinin daha fazla yükselmesini önlediğini ortaya koydu. Aynı durum, yılın son çeyrek verileri için de geçerli. 

SON ÇEYREKTE DE ENERJİ GERİLEDİ

Yılın son çeyrek verilerine göre ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 1.1'lik artış gösterdi. Ara malı ithalatı yüzde 1.4, dayanıklı tüketim malı imalatı yüzde 1.4, dayanıksız tüketim malı imalatı yüzde 2.0, sermaye malı imalatı yüzde 3.9 artış gösterirken, enerji sektörü ciro endeksi yüzde 11.0'lik gerileme yaşadı. 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler