1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sistemleri mühendisleri Bakan`dan ne istiyor?

Enerji sistemleri mühendisleri Bakan`dan ne istiyor?

Enerji Günlüğü - Enerji Sistemleri Mühendisliği mezun ve öğrencileri, Enerji Yöneticilik Belgesi'nin sadece Enerji Sistemleri Mühendisleri'ne verilmesi...

Enerji sistemleri mühendisleri Bakan`dan ne istiyor?

Enerji Günlüğü - Enerji Sistemleri Mühendisliği mezun ve öğrencileri, Enerji Yöneticilik Belgesi'nin sadece Enerji Sistemleri Mühendisleri'ne verilmesi için kampanya başlattı.

Küresel kampanya sitesi Change.org üzerinden Türkiye merkezli, enerjiyi konu alan yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın amacı, Enerji Yöneticilik Belgesi'nin sadece Enerji Sistemleri Mühendislerine verilmesini sağlamak.

Kampanya'nın muhatabı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gösterildi. Kampanya sayfasında şu ifadeler yer alıyor:

"Enerji Sistemleri Mühendisligi'nde Enerjinin etkin kullanılması, enerjinin yönetimi ve verimliligiyle ilgili lisans dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Buna rağmen enerji yönetimiyle alakalı olmayan diger bazı mühendislikler bu yetkiyi (Enerji Yöneticiliği) bu unvanı (Enerji Yöneticisi) alabilmektedir. Hem bizlerin iş alanını daraltmakta hem de konuyla ilgili yeterli bilgi seviyesine sahip olmayan kişi veya kişiler bu hizmeti gerçekleştirmektedir..."

KAMPANYA SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ...

Önceki ve Sonraki Haberler