1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji tasarrufu yalanına 81 bin lira ceza

Enerji tasarrufu yalanına 81 bin lira ceza

Enerji Günlüğü - Reklam Kurulu, “tasarrufun keyfini çıkarın” diye satılan elektrik ve yakıt tasarruf cihazlarına ceza yağdırdı.Tüketicinin aldatıldığı...

Enerji tasarrufu yalanına 81 bin lira ceza

Enerji Günlüğü - Reklam Kurulu, “tasarrufun keyfini çıkarın” diye satılan elektrik ve yakıt tasarruf cihazlarına ceza yağdırdı.

Tüketicinin aldatıldığı gerekçesiyle ürün reklamlarının durdurulmasına, 8 firmaya da ağır para cezası uygulanmasına karar verildi. Rekabet Kurulu son toplantısında, “Türkiye’de ilk olan elektrik tasarruf cihazıyla artık yüzde 25 fazla ödemeyeceksiniz, kullandığınız kadar elektriğin parasını ödeyeceksiniz. Elektrik kayıplarınızı azaltır. Elektrikli cihazların ihtiyacından fazla elektrik harcamasını engeller” ifadelerinin yanıltıcı ve aldatıcı olduğuna hükmetti. Kurul kararında, “Türkiye’de gerçekleşen uygulama gereği elektrik tasarruf cihazlarının tasarruf sağlamada hiçbir faydasının olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

81 BİN TL CEZA VERİLDİ

Yakıttan ve enerjiden tasarruf sağladığı öne sürülen cihazların ilgili bakanlıklar Elektrik Mühendisleri Odası’ndan alınan raporlar doğrultusunda enerji tasarrufuna hiçbir katkısının olmadığını belirleyen kurul, söz konusu ürün reklamları için 8 firmaya 8 bin liradan 81 bin liraya kadar para cezası verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler