1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji uzmanlığı için iyi yabancı dil şart

Enerji uzmanlığı için iyi yabancı dil şart

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanlığı sınavlarında KPDS yerine YDS dil sınavı şartı aranacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,...

Enerji uzmanlığı için iyi yabancı dil şart

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanlığı sınavlarında KPDS yerine YDS dil sınavı şartı aranacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanı ve Uzman Yardımcılarının mesleğe alınma, yetiştirilme ve yeterlik sınavları, çalışma usul ve esasları, görev, yetki, hak ve sorumluluklarını düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, tanımlar kısmında KPDS: Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yerine, YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı tanımı getirildi.

Bu değişiklik nedeniyle, uzman yardımcılığı yeterlilik sınavında başarılı olanların kadrolara atanabilmeleri için KPDS'den değil, YDS'den asgari (C) seviyesinde asgari (C) seviyesinde veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgenin yeterlik sınav tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde ibraz etme şartı aranacak.

Ayrıca, yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde "Sınav kurulu başkanınca, cevap kâğıtlarında adayların adının yazılı bulunduğu kısımları açılarak adayların isimleri cevap kâğıdı numarasına göre değerlendirme notunun yer aldığı cetvelin ilgili sütununa geçirilir" ifadesi kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler