1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliği ile ihtiyaç yüzde 15 azaltılabilir

Enerji verimliliği ile ihtiyaç yüzde 15 azaltılabilir

Enerji Günlüğü -Türkiye'de toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği ifade edildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan...

Enerji verimliliği ile ihtiyaç yüzde 15 azaltılabilir

Enerji Günlüğü -Türkiye'de toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede kullanılan toplam enerjinin üçte birinin binalarda tüketildiği, bu enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığı belirterek, enerji verimliliği çalışmalarının tüm binalara yayılması halinde toplam enerji ihtiyacının % 15 civarında azaltılaileceğini bildirdi.

Enerji talebinin % 70'ini ithalatla karşılayan Ülkemizde enerjinin verimli kullanılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Bakanlık, yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor.

Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binalarını enerji verimli hale getirerek % 40 enerji tasarrufu sağladı.

Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilowatt, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilowatt kapasiteli fotovoltaik paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının % 55'inin güneşten karşılanmasını sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler