1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliğine Avrupa kredisi geliyor

Enerji verimliliğine Avrupa kredisi geliyor

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Türkiye'deki enerji verimliliği çalışmalarına kredi sağlanacak.Avrupa'dan konutlarda...

Enerji verimliliğine Avrupa kredisi geliyor

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Türkiye'deki enerji verimliliği çalışmalarına kredi sağlanacak.

Avrupa'dan konutlarda enerji verimliliğinin finansmanı için kaynak geliyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen, Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF) önümüzdeki hafta tanıtılacak.

İstanbul'da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısına EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet'in yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılması bekleniyor. Toplantıda, proje kapsamındaki kredilere aracılık edecek finans sektörü temsilcileri de yer alacak.

TuREEFF; konutlarda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarına toplamda 350 milyon dolar finansman sağlayacak bir çerçeve programı.

Önceki ve Sonraki Haberler