1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Enerjide devlet desteğine verimlilik ayarı

Enerjide devlet desteğine verimlilik ayarı

Enerji Günlüğü – Enerji verimliliğine yönelik yatırımlar, atık ısı geri kazanım elektrik üretimi yatırımları ile az 50 milyon TL tutarında LNG...

Enerjide devlet desteğine verimlilik ayarı

Enerji Günlüğü – Enerji verimliliğine yönelik yatırımlar, atık ısı geri kazanım elektrik üretimi yatırımları ile az 50 milyon TL tutarında LNG yatırımı ve yeraltı doğal gaz depolama yatırımı yapanlar devlet desteğinden yararlanabilecek.

Bakanlar Kurulu’nun Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, Kararın bölgesel desteklerden yararlanan öncelikli yatırım konularını düzenleyen 17. maddesinin birinci fıkrasına üç yeni bent eklendi.

Eklenen bu yeni bentlere göre;

Teşvik Edilmeyecek Yatırımlar” hariç olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının vereceği proje onayına istinaden, yıllık asgari 500 TEP (ton eşdeğeri petrol) enerji tüketimi olan mevcut imalat sanayi tesislerinde gerçekleştirilecek, birim ürün başına en az %20 oranında enerji tasarrufu sağlayan ve yatırım geri dönüş süresi azami 5 yıl olan enerji verimliliğine yönelik yatıramlar; Atık ısı kaynaklı olarak, bir tesisteki atık ısıdan geri kazanım yolu ile elektrik üretimine yönelik yatırımlar (doğal gaza dayalı elektrik üretim tesisleri hariç) ile asgari 50 milyon TL tutarındaki LNG yatırımları ve yeraltı doğalgaz depolama yatırımları 5 inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecekler, ancak bu yatırımlar, 6 ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabi olacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler