1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide yerli üretim için 53 milyar dolarlık yatırım hedefi

Enerjide yerli üretim için 53 milyar dolarlık yatırım hedefi

Enerji Günlüğü - Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 26. toplantısında, TÜBİTAK tarafından geliştirilen enerji sektöründe yerli imalat projeleri...

Enerjide yerli üretim için 53 milyar dolarlık yatırım hedefi

Enerji Günlüğü - Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 26. toplantısında, TÜBİTAK tarafından geliştirilen enerji sektöründe yerli imalat projeleri ile 2023 yılına kadar 53 milyar Dolar’lık yatırım ele alındı.

Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 26. toplantısı, Başbakan Erdoğan başkanlığında geçen hafta düzenlendi.  Toplantıda tartışılan TÜBİTAK tarafından geliştirilen enerji sektöründe yerli imalat projeleri şunlar;

-Yerli Termik Santral Tasarım ve İmalat Kabiliyetinin Geliştirilmesi (MİLTES)

- Hidroelektrik Enerjisi Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLHES)

-Rüzgâr Enerjisi Santrali Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLRES)

-Güneş Enerjisi Teknolojilerinin Ülkemize Kazandırılması (MİLGES)

-Termik  Santral  Baca  Gazı  Arıtma  Teknolojilerinde  Yerli  Tasarım  ve  İmalat  Kabiliyetinin

Geliştirilmesi (MİLKAS)

-Biyokütle ve Kömür Karışımlarından Sıvı Yakıt Üretiminde kömürümüzün katma değerinin arttırılması  (TRİJEN)

2023 yılına kadar, MİLHES projesinde, 2023 yılına kadar 18 milyar Dolar, MİLRES projesinde 2023 yılına kadar 26 milyar Dolar, MİLGES projesinde 2023 yılına kadar 5 milyar Dolar, MİLKAS projesinde 2023 yılına kadar 4 milyar Dolar’lık yatırım yapılması öngörülüyor.

BEŞ YILDA YÜZDE 80 YERLİLEŞME HEDEFİ

Ayrıca, yerli termik santral tasarımı ve imalatı, termik santral baca gazı arıtmayla kömür gazlaştırma ve sıvı yakıt üretimi teknolojileri konusunda 5 yılda yüzde 80 yerli üretime ulaşmayı hedefleniyor. Yine hidroelektrik, rüzgâr ve güneş enerjisi santrali teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda da hedefin önümüzdeki 5 yılda yüzde 80 yerlilik oranını yakalamak olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler