1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerjisa`dan iş garantili teknisyen okulu

Enerjisa`dan iş garantili teknisyen okulu

Enerji Günlüğü - Enerjisa, sektöre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla açtığı Teknisyen Okulu'ndan mezun ikisi kadın 14 teknisyeni, yapımı devam eden...

Enerjisa`dan iş garantili teknisyen okulu

Enerji Günlüğü - Enerjisa, sektöre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla açtığı Teknisyen Okulu'ndan mezun ikisi kadın 14 teknisyeni, yapımı devam eden Tufanbeyli Termik Santrali'nde istihdam edecek.

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı Enerjisa'nın, sektöre insan kaynağı yetiştirmek amacıyla açtığı Teknisyen Okulu 14 yeni mezun daha vererek, toplam mezun sayısını 60'a yükseltti. Sektörün ilk ve tek uygulaması olan Teknisyen Okulu projesiyle Enerjisa, meslek lisesi veya meslek yüksek okullarının elektrik ve makine bölümlerinden mezun olmuş, sektör tecrübesi bulunmayan ve kırsal bölgelerde yaşayan genç nüfusun teknik bilgi seviyesini arttıracak eğitim programına dahil ediyor. Enerjisa, Teknisyen Okulu'na katılan başarılı öğrencilere, mezuniyetlerinin ardından istihdam imkanı da sağlıyor.

Teknisyen Okulu'nun yeni mezunlarının, faaliyete geçtiğinde Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük yerli linyit santralı olacak Tufanbeyli Termik Santralı’nda istihdam edilmesi planlanıyor.

Teknisyen Okulu'nda eğitim almaya hak kazanan öğrenciler enerji sektörüne yönelik özel olarak tasarlanmış, 2,5 ayı sınıf olmak üzere 6 ay süren yoğun bir eğitim programına dahil oldular. Bu süreçte öğrenciler yaklaşık 100 ayrı dersten oluşan zor bir müfredat kapsamında 500 saat sınıf eğitimi aldı, 50’ye yakın yazılı sınav ve zorlu proje çalışmalarına dahil oldu.

Tufanbeyli'ye kadın teknisyenler

Enerjisa IK ve İş Mükemmelliği Bölüm Başkanı Berna Öztınaz, Enerjisa olarak en yetkin insan kaynağı ile çalıştıklarını belirterek "Seviyesi ne olursa olsun her çalışanımızın bizim için katma değeri yüksek işler çıkardığını biliyoruz. Teknisyen Okulu, yetenek gelişimi programlarımızın bir parçası olduğu kadar kırsal bölgelerde istihdam sağlaması sebebiyle de çok kıymetli bir çalışma. Biz enerji sektörünün “erkek işi” olarak algılanmasının karşısında duruyoruz, işin cinsiyetinin olmadığına inanıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz İşte Eşitlik vizyonumuzu her işimizde olduğu gibi Teknisyen Okulu projemiz için de uyguladık ve adaylar arasından seçtiğimiz 2 tane kızımızı teknisyen olarak mezun ettik. Gurur duyduğumuz bu kızlarımız Sultan ve Gökben, artık Tufanbeyli Santralı’mızda çalışacak, mesleklerini hiç bir engel olmadan icra edecekler" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler