1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Engie Norveç açıklarında doğalgaz buldu

Engie Norveç açıklarında doğalgaz buldu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Kuzey Denizi'nde Norveç karasuları içinde bulunan Gjoa sahasında petrol ve gaz keşfi yaptı. Fransız...

Engie Norveç açıklarında doğalgaz buldu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Kuzey Denizi'nde Norveç karasuları içinde bulunan Gjoa sahasında petrol ve gaz keşfi yaptı. 

Fransız enerji şirketi Engie (Eski adıyla GDF Suez), Kuzey Denizi'nin Norveç kısmında işletmekte olduğu Gjoa petrol ve gaz sahasının 6 kilometre Kuzeydoğu'sunda petrol ve doğalgaz keşfettiğini açıkladı. 

Norveç Petrol İdaresi (NPD) ve Tullow Oil tarafından yapılan açıklamaya göre, Norveç açıklarındaki Cara varlıklarındaki 636 nolu lisans sahasında sondaj ve test çalışmaları tamamlandı. 36/7-4 nolu kuyunun 2.702 metre derinliğinde yaklaşık 27 milyon varil petrole eşdeğer gaz rezervine sahip olduğu tahmin ediliyor. 

Ortaklar bu keşiflerini yakında bulunan ve beş yıldır Engie'nin operatörlüğünü yaptığı Gjoa sahası ile ilişkilendirme olasılığı üzerinde duruyorlar. Sahada Engie'nin yüzde 30, Japon Idemitsu'nun yüzde 30, Tullow ve Norveçli Wellesley Petroleum'un yüzde 20'şer hisseleri bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler