1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Engie ve EDP denizüstü rüzgara 15 milyon euro yatıracak

Engie ve EDP denizüstü rüzgara 15 milyon euro yatıracak

Denizüstü rüzgar enerjisinde dünya ikinciliğini hedefleyen Fransız Engie ve Portekizli EDP, kurdukları ortaklıkla 15 milyar euro yatırım yapacak.

Engie ve EDP denizüstü rüzgara 15 milyon euro yatıracak

Enerji Günlüğü - Denizüstü rüzgar enerjisinde dünya ikinciliğini hedefleyen Fransız Engie ve Portekizli EDP, kurdukları ortaklıkla 15 milyar euro yatırım yapacak.

Fransız kamu kuruluşu Engie ve Portekizli EDP, Danimarkalı  Orsted şirketinin ardından dünyanın iki numaralı denizüstü (offshore) rüzgâr enerjisi geliştiricisi olmak amacıyla 15 milyar avro yatırım yapacaklarını açıkladı.

Halihazırda işletmede olan herhangi bir denizüstü rüzgar santralleri bulunmayan iki şirket, tüm denizüstü rüzgar varlıklarını ve projelerini birleştirecekler. Bu kapsamda şirketler 1500 MW kapasiteli inşa halinde ve 4000 MW kapasiteli proje halindeki denizüstü rüzgar varlıklarını birleştirecek. 

EDP’nin yenilenebilir enerji kolu EDP Renovaveis (EDPR) aracılığıyla katılacağı ortaklık, 2025 yılına kadar işletme veya inşaat alanında 5-7 GW projeye ve ileri geliştirme aşamasında 5-10 GW'a ulaşmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler