1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni gözünü Pakistan LNG pazarına dikti

Eni gözünü Pakistan LNG pazarına dikti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan'a LNG ihraç etmek istiyor.Pakistan basınına göre, İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan'a gaz...

Eni gözünü Pakistan LNG pazarına dikti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan'a LNG ihraç etmek istiyor.

Pakistan basınına göre, İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan'a gaz tedariki için hükümetlerarası bir anlaşma imzalayabilir.

Habere göre Eni, Pakistan'a yılda 3 milyon ton LNG sağlayabileceğini bildirdi. Bunun üzerine Pakistan Hükümeti Katar ile imzalamış olduğu hükümetlerarası anlaşma taslağını incelenmesi amacıyla İtalya'ya gönderdi.

Pakistan halen bu yılın başlarında imzaladığı uzun vadeli LNG tedarik anlaşması çerçevesinde Katar'dan günde 300 milyon kübik feet LNG alıyor. Bunun yanısıra  Pakistan İsviçre merkezli ticaret şirketi Gunvor Group Ltd'den de 100 milyon metreküp LNG alıyor.

İKİNCİ LNG TERMİNALİ GELİYOR

Pakistan, LNG ithalatını arttırmak için ülkenin ikinci LNG terminalini inşa etmek üzere Pakistan Gasport Limited ile sözleşme imzalamıştı.

Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen ve ülkenin ilk LNG limanı olan Port Kasım, ulusal gaz dağıtım ağına 77 milyar kübik feet gaz pompalıyor.

İkinci terminalin 11 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Son bir kaç yıldır ciddi gaz sıkıntısı çeken Pakistan özellikle  petrol , doğal gaz ve LNG sektörlerinde yabancı yatırım çekmek için bi hayli çaba harcıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler