1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni ve BP Mısır sularında gaz keşfetti

Eni ve BP Mısır sularında gaz keşfetti

İtalyan enerji şirketi Eni ve İngiliz BP Mısır karasularında bulunan Baltim Southwest 1X kuyusunda gaz rezervi keşfetti. 

Eni ve BP Mısır sularında gaz keşfetti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni ve İngiliz BP Mısır karasularında bulunan Baltim Southwest 1X kuyusunda gaz rezervi keşfetti. 

İtalyan enerji şirketi Eni tarafından açıklamaya göre, İngiliz enerji şirketi BP ile birlikte çalışmalar yürüttükleri Mısır karasularında bulunan Baltim Southwest 1X kuyusunda önemli miktarda gaz rezervi keşfedildi. 

Yeni keşif kuyusu geçen yıl keşfedilen Nooros sahasının 10 kilometre Kuzeyinde yer alıyor ve yerin 3.750 metre derinliğe kadar uzanıyor.  İki şirket yaptıkları yeni keşfi mevcut altyapıyı kullanarak hızlı bir şekilde değerlendirmeyi planlıyor. 

Eni'nin 'Büyük Nooros Sahası' olarak adlandırdığı sahada toplamda 70-80 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor. Bu yılın sonuna kadar sahadan günde 120 bin varil petrole eşdeğer gaz üretiminin yapılması bekleniyor. 

Eni geçen yıl yine Shoruk Blok'ta yaklaşık 30 trilyon feet küp kapasiteli Zohr gaz sahasının keşfini gerçekleştirmişti. Eni bu sahada da gelecek yılın sonlarına kadar üretime geçmeyi hedefliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler