1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. ENSİA, Vatansever’le yoluna devam edecek

ENSİA, Vatansever’le yoluna devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ilk olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlerde Kurucu Genel Başkan Hüseyin...

ENSİA, Vatansever’le yoluna devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ilk olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlerde Kurucu Genel Başkan Hüseyin Vatansever'i yeniden başkanlığa getirdi.

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ilk olağan genel kurulunu İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde topladı. Genel Kurul’da tek liste ile gidilen seçimlerde Kurucu Genel Başkan Hüseyin Vatansever, yeniden başkanlığa seçildi. Yenilenebilir enerjide yerli üretimin önünü açmak için var güçleriyle çalışacaklarını vurgulayan Başkan Hüseyin Vatansever, ENSİA’nın bu konuda bir çözüm merkezi iddiası taşıdığını vurguladı. 

EKİPMAN ÜRETİMİ İÇİN KÜMELENME 

Vatansever, enerji yatırımlarında kullanılan yerli ekipman ve teknolojinin Türkiye’de üretilmesi misyonuna katkı koymayı hedefleyen ENSİA’nın, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle başlatılan Yenilenebilir Enerji Kümelenme Çalışmaları’nda etkin rol üstleneceğini aktardı. 

Vatansever “ENSİA Yönetimi olarak; yan sanayici ve tedarikçi üyelerimizin bu kurumsal çatı altında toplanmaları, tanışmaları, firma bazında yaptıkları işlerde karşılıklı sinerji yaratarak işbirliklerini arttırmaları ve ortak projeler üretmeleri için çalışacağız” dedi.   

Hüseyin Vatansever, ENSİA’nın Yenilenebilir Enerji Yan Sanayi Günleri’nin her yıl düzenlenmesi, sektörün Ar-Ge altyapısını oluşturmak için “Enerji Ar-Ge Merkezi” kurulması, ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanın yetiştirilmesi amacıyla “Enerji Teknik Okulu” ile “Enerji Akademisi”nin hayata geçirilmesini gibi hedefler belirlediğini anlattı. 

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren tüm kişi ve kuruluşları ENSİA’ya güç vermeye çağıran Vatansever, “Organize Sanayi Bölgelerimiz hazır, mesleki yeterliliğe sahip işgücümüz hazır, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak bizler taş üzerine taş koyan tüm yatırımcıları başımızın üzerinde taşımaya hazırız” diye konuştu. 

İŞTE YENİ ENSİA YÖNETİM KURULU 

1 - Hüseyin Vatansever

2 - A. Cem Yalçın 

3 - Alper Kalaycı 

4 - Çetin Karahan 

5 - Murat Çekirdek 

6 - Erdem Özsoy 

7 - Kerem Paksoy 

8 - Murat Güler 

9 - Salih Ertan

Önceki ve Sonraki Haberler