1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ento Maden Edirne’de linyit üretecek

Ento Maden Edirne’de linyit üretecek

Ento Maden, Edirne’nin Keşan ilçesi sınırları içinde patlatma yöntemi ile yılda 100 bin ton linyit üretecek.

Ento Maden Edirne’de linyit üretecek

Enerji Günlüğü - Ento Maden, Edirne’nin Keşan ilçesi sınırları içinde patlatma yöntemi ile yılda 100 bin ton linyit üretecek.

Ento Maden Global A.Ş. tarafından; Edirne İli, Keşan İlçesi, Karacaali Köyü mevkiinde yer alan IV. Grup 10692 Ruhsat Numaralı Linyit Madeni sahasında patlatma işlemi ile linyit üretilmesi planlanıyor. 

Yarım milyon lirayı aşan değerdeki proje kapsamında 595 hektarlık alanda patlatma işlemi ile yıllık 100.000 ton linyit madeni üretimi yapılacak. Tesise getirilen kömür piyasanın talebine göre çeşitli boyutlarda kırıldıktan sonra ayrı ayrı torbalara konularak paketlenecek. Kırma eleme tesisinde boyutlandırılan malzeme ise proje alanı içerisinde yer alan stok sahasında depolanacak ve piyasadan gelen talepler doğrultusunda arz edilecek.

Patlatma ile linyit madeni üzerinde yer alan ve iş makinesi ile sökülemeyecek derecede sert yapıya sahip olan kumtaşı, miltaşı ve kiltaşı tabakalarının yerinden gevşetilmesini amaçlanıyor. Gevşetilen dekapaj malzemesi linyit madeni kotuna ulaşılıncaya kadar ekskavatör ve yükleyici ile alınarak dekapaj depolama alanına nakledilerek boşaltılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler