1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK, 8 şirketten savunma istedi bir şirkete de 84 bin TL ceza kesti

EPDK, 8 şirketten savunma istedi bir şirkete de 84 bin TL ceza kesti

Enerji Günlüğü – EPDK 6 akaryakıt bayii, bir iç tesisat ve servis hatları sertifikalı şirket ve bir madeni yağ lisanslı şirketten yazılı savunma...

EPDK, 8 şirketten savunma istedi bir şirkete de 84 bin TL ceza kesti
Enerji Günlüğü – EPDK 6 akaryakıt bayii, bir iç tesisat ve servis hatları sertifikalı şirket ve bir madeni yağ lisanslı şirketten yazılı savunma istedi; bir otogaz istasyonuna da 83.839 lira para cezası verdi. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yapılan denetimler sonucunda usulsüzlük yaptığı belirlenen¸ ikisi istasyonlu bayilik lisanslı olmak üzere 6 akaryakıt bayii, bir iç tesisat ve servis hatları sertifikalı şirket ve bir madeni yağ lisanslı şirketten yazılı savunma istedi; bir otogaz istasyonuna da 83.839 lira para cezası verdi.
 
EPDK, denetimler sırasında bir iç tesisat ve servis hatları sertifikalı şirketten, dağıtım şirketinin tadilat proje onayı olmadan bir binada doğal gaz iç tesisat imalatı yaptığı ve gazlı hatta müdahalede bulunduğu tespitiyle yazılı savunma istedi. 
 
Kurum, madeni yağ lisansıyla çalışan bir şirketten de temin ettiği baz yağları madeni yağ üretim faaliyetinin haricinde doğrudan ve/veya bir başka katıkla karıştırarak baz yağ olarak piyasaya sunmak suretiyle sahibi olduğu lisansın verdiği haklar dışında faaliyette bulunma suçlamasıyla yazılı savunma istedi. 
 
İkisi istasyonlu bayilik lisanslı olmak üzere 6 akaryakıt bayiinden ise şu usulsüzlükler dolayısıyla savunma istendi: 
  • İşletilen akaryakıt istasyonunda kurulu bulunan otomasyon sistemine yansımayan tank dolumlarının ve satışlarının olduğunun tespit edilmesi,
  • İşletilen akaryakıt istasyonunda kurulu bulunan otomasyon sisteminin sağlıklı çalışmadığının, faturalı alımlar ile otomasyon sistemine yansıyan dolumlar arasında farklılık olduğunun ve akaryakıt satışlarına ilişkin fiili yazarkasa satışları ile otomasyon sistemine yansıyan satışların farklılık gösterdiğinin tespit edilmesi, 
  • İşletilen akaryakıt istasyonundaki tanklarda bulunan akaryakıtın otomasyon sisteminde gözükmemesi ve otomasyon sistemine yansımayan tank dolumlarının ve satışlarının bulunması, 
  • Sorumlu müdür belgesinin ibraz edilememesi, dolayısıyla denetim tarihi itibariyle mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırılmaması.
EPDK, istasyonda sorumlu müdür belgesine sahip sorumlu müdür çalıştırmadığı için de bir otogaz bayiine 83.839 lira para cezası verdi. 
Önceki ve Sonraki Haberler