1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK bilgi ve şikayetleri sağlama alacak

EPDK bilgi ve şikayetleri sağlama alacak

Enerji Günlüğü -EPDK, kendisine gelen bilgi edinme başvuruları ve tüketici şikâyetleri hakkında yazışmalarını e-yazışma paketi olarak Kayıtlı Elektronik...

EPDK bilgi ve şikayetleri sağlama alacak

Enerji Günlüğü -EPDK, kendisine gelen bilgi edinme başvuruları ve tüketici şikâyetleri hakkında yazışmalarını e-yazışma paketi olarak Kayıtlı Elektronik Posta üzerinden yapacak.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), 01.01.2016 tarihinden itibaren elektrik ve doğalgaz dağıtım ve perakende lisansı verdiği şirketlerle ve kamu kurumlarıyla kurum olarak yazışmalarını, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden e-yazışma paketi olarak gönderip alacak şekilde yapma kararı aldı.

EPDK, kendi kurum web sitesi, BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi), CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı üzerinden gelen bilgi edinme ve şikâyet başvurularını ilgili lisans sahibi şirkete KEP üzerinden e-yazışma paketi (EYP) olarak iletip, yine EYP olarak KEP üzerinden yanıtlanmasını sağlayacak projeyi başlattı.

EPDK, bu sayede posta yoluyla meydana gelecek gecikmelerin önüne geçmeyi ve istatiksel çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesini sağlamayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, ilgili lisans sahiplerinin 1 Ekim 2015 tarihine kadar kurumsal KEP adreslerini EPDK’ya yazılı olarak bildirmeleri ve 1 Aralık 2015 tarihine kadar da e-yazışma için gerekli teknik alt yapı çalışmalarını ve testlerini tamamlayıp çalışır hale getirmeleri ve yıl sonuna kadar canlıya geçiş için EPDK’dan yazılı onay alarak 1 Ocak 2016 sistemi kullanmaya başlamaları gerekiyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler