1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK bir iç tesisat sertifikasını iptal etti, bir şirkete de ihtar verdi

EPDK bir iç tesisat sertifikasını iptal etti, bir şirkete de ihtar verdi

Enerji Günlüğü – EPDK, bir iç tesisat şirketinin sertifikasını iptal etti, bir şirkete ihtar verdi, bir şirketten de savunma istedi.  Enerji...

EPDK bir iç tesisat sertifikasını iptal etti, bir şirkete de ihtar verdi
Enerji Günlüğü – EPDK, bir iç tesisat şirketinin sertifikasını iptal etti, bir şirkete ihtar verdi, bir şirketten de savunma istedi. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren kuruluşlarla ilgili denetim çalışmaları sonucunda tespit ettiği aykırılıklarla ilgili bir şirkete mevzuata uygun hareket etmesi hususunda ihtar verdi; bir şirketten açılan soruşturma kapsamında savunma vermesini istedi; bir şirketin de iç tesisat ve servis hatları sertifikasını iptal etti. Kurul daha önce hakkında soruşturma açılan bir şirketle ilgili de soruşturmanın sonlandırılmasına karar verdi. 
 
EPDK’nın denetim çalışmalarında tespit ettiği aykırılıklar şunlar oldu: 
• Sertifikasız firma tarafından gerçekleştirilen iç tesisat imalatına ilişkin, proje onay ve işletmeye alma işlemlerini üstlenmek. 
• İç tesisat imalatı sırasında dağıtım şirketine ait servis hattının delinerek gazlı hatlara müdahale etmek. 
• Sertifika sahibinin faaliyet gösterdiği ilgili dağıtım bölgesi içindeki işyeri adresi değişmesine rağmen, dağıtım şirketine bildirmemek.
• Savunma istem yazısı usulüne uygun olarak ilanen tebliğ edildiği halde savunma vermemek.
• Sertifika sahibi olmayan firmaların gerçekleştirdikleri iç tesisat yapım faaliyetlerini üstlenmek. 
• Faaliyet göstermekte olduğu ilgili dağıtım bölgesi içindeki işyeri veya irtibat bürosu adresini bildirmesi yönündeki ihtara rağmen ihtarın gereğini yerine getirmemek.  
• Sertifika sahibi tarafından bildirilen adreste, başka bir firmanın faaliyet göstermesi. 
• Sertifikanın verilmesine esas şartlardan biri olarak, faaliyet gösterilen dağıtım bölgesinde işyeri veya irtibat bürosu bulunması şartının, faaliyetin yürütülmesi sırasında ortadan kalktığının anlaşılması. 
Önceki ve Sonraki Haberler