1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK: Dağıtımda el koyma gündemde yok

EPDK: Dağıtımda el koyma gündemde yok

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı elektrik dağıtım şirketlerine el koyma hazırlığı yapıldığı yönündeki haberleri...

EPDK: Dağıtımda el koyma gündemde yok

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı elektrik dağıtım şirketlerine el koyma hazırlığı yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı, bu yönde bir çalışmanın gündemde olmadığını duyurdu. Ancak EPDK, dağıtıcıların nakit akışlarını iyi takip etmeleri yönünde uyarıldığını doğruladı. 

EPDK'dan yapılan açıklamada, Kurum'un Türkiye elektrik dağıtım sisteminin sağlıklı işlemesi görevi kapsamında, elektrik dağıtım şirketlerine, elektrik satışlarından kaynaklanan nakit akışını düzenli takip etmesi ve elektrik tahsilatlarını gerçekleştirerek ilgili kuruluşlara zamanında ödemesi konusunda uyarı yaptığı ifade belirtildi.

Ancak bazı haberlerde iddia edildiği üzere elektrik dağıtım şirketleri üzerinde herhangi bir el koyma süreci bulunmadığı vurgulanırken, "Böyle bir konu kurumumuzun gündeminde yer almamaktadır" denildi. Açıklamada, son günlerde bazı elektrik dağıtım şirketlerine el koyma hazırlığı yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte haberler olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Enerji sektörünün işleyişine yük getiren ve sistemin işleyişini sekteye uğratmayı hedefleyen bu tarz maksatlı haberleri art niyetli olarak değerlendirmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler