1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK daha pratik ve işlevsel olacak

EPDK daha pratik ve işlevsel olacak

Enerji Günlüğü - EPDK, piyasa düzenlemelerini daha kısa, daha öz, daha yalın ama daha işlevsel kılmaya hazırlanıyor.EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2015...

EPDK daha pratik ve işlevsel olacak

Enerji Günlüğü - EPDK, piyasa düzenlemelerini daha kısa, daha öz, daha yalın ama daha işlevsel kılmaya hazırlanıyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2015 yılı sonunda geçerliliğini yitirecek olan Stratejik Planı’nın devamı niteliğinde yeni bir plan hazırlamak yerine, daha kısa, daha öz, daha yalın ama daha işlevsel ve alınacak kararlarda referans niteliği taşıyacak “Düzenleyici Yaklaşım Strateji Belgesi” ile önümüzdeki döneme geçiş yapacaklarını açıkladı.

Yılmaz, “Titizlikle hazırlanmaya devam edilen bu belgede, ülkemizden daha eski serbestleşme ve düzenleme tecrübesine sahip başarılı dünya örnekleri ile Türkiye’nin kendine özgü şartları ve tecrübeleri birlikte değerlendirilmektedir. EPDK, hedeflediği düzenleyici çerçeveye ulaşmaya çalışırken; bağımsızlık, şeffaflık, hesap verebilirlik ve etkin iletişimin ön planda tutularak kurumsal yapının güçlendirilmesi, düzenleyici süreçlerin hızı, etkinliği ve öngörülebilirliğinin artırılması, teknoloji ve inovasyon unsurlarının düzenlemelere entegrasyonu, tüketici ve kalite odaklı düzenlemelerin hayata geçirilmesi, piyasalarda sağlıklı fiyat oluşumunun ve risk yönetiminin tesis edilmesi vb. unsurları kendisine amaç olarak belirlemiştir.” dedi.

“Düzenleyici Yaklaşım Strateji Belgesi”ni ortak akıl ile en iyi hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, “Hazırlık sürecindeki ilerlemeler ile birlikte paydaşların değerli görüş ve önerilerini öğrenmek üzere, görüşme ve toplantıları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler