1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. EPDK Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik

EPDK Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK Disiplin Amirleri Yönetmeliği kapsamındaki personel tanımı değiştirildi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK Disiplin Amirleri Yönetmeliği kapsamındaki personel tanımı değiştirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Personel” tanımı da buna göre değiştirilerek, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu asli ve sürekli hizmetlerinde idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilen ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan personeli" olarak düzenlendi.

Bu değişiklik ile birlikte Yönetmelik hükümleri, EPDK'da Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilen personelin ücret ve mali haklarını da kapsayacak.

Ayrıca, Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek Liste Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Personeli Disiplin Amirleri de değiştirildi. Değişiklik ile daha önce 1. Sicil Amiri olan ünvan disiplin amiri olarak, 2.Sicil Amiri olan ünvan ise Üst Disiplin Amiri olarak değiştirildi. Ayrıca daha önce Disiplin amiri başkanlığı yapabilen Başkan yardımcısı artık Başkanlık yapamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler