1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK doğalgaz piyasası bildirim sürelerini güncelledi

EPDK doğalgaz piyasası bildirim sürelerini güncelledi

Enerji Günlüğü – EPDK, Doğalgaz Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bir dizi güncelleme yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK),...

EPDK doğalgaz piyasası bildirim sürelerini güncelledi

Enerji Günlüğü – EPDK, Doğalgaz Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bir dizi güncelleme yaptı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatı’nın eki olan “Ek-2 Doğalgaz Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda bazı değişiklikler yaptı. Değişiklikte bütün bildirimler için düzeltme talebi yapılabileceği belirtildi ve bildirimin ismi, nasıl yapılacağı, sıklığı, bildirim yapma süresi ve bildirimin tabi olduğu dönem ayrı ayrı belirtildi. 

Tablodaki değişikliklerle; uzun dönemli ithalat şirketleri, spot LNG ithalat şirketleri, boru hattı iletim şirketleri, LNG iletim şirketleri, LNG depolama şirketleri, yeraltı depolama şirketleri, toptan satış şirketleri, üretim ve toptan satış şirketleri, oto LNG toptancı şirketler, CNG iletim ve dağıtım şirketleri, CNG satış şirketleri, oto CNG şirketleri, ihracat şirketleri, dağıtım şirketleri ve EPİAŞ’ın yapması gereken bildirimlerin entegre bildirim sistemine uyumlaştırılması için gereken düzenlemeler gerçekleştirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler