1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK: Kıyasen fatura uygulamasında kimse mağdur edilmeyecek

EPDK: Kıyasen fatura uygulamasında kimse mağdur edilmeyecek

EPDK, kıyasen fatura uygulamasının belli bölgeler için ve belli bir süre için geçerli olacağını ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıkladı.

EPDK: Kıyasen fatura uygulamasında kimse mağdur edilmeyecek

Enerji Günlüğü - EPDK, kıyasen fatura uygulamasının belli bölgeler için ve belli bir süre için geçerli olacağını ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıkladı.

EPDK tarafından yapılan açıklamada kıyasen fatura ödeme uygulaması ile ilgili yanlış anlamalar olduğu belirtilerek, uygulama ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Açıklamada, kıyasen fatura uygulamasının belli bölgeler için ve belli bir süre için geçerli olacağı ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca kapalı iş yerleri için kıyasen fatura uygulamasının söz konusu olmayacağı da belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi:

“Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir tüketicinin, bir saha çalışanının hayatı bütün düzenlemelerden daha değerlidir. Ve bu düzenleme insanımızın sağılığı için yapılmıştır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki: “Rutin sayaç okumaları devam edecek. Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura söz konusu olmayacak. Kıyasen fatura uygulaması belli bölgeler için ve belli bir süre için geçerli olacaktır. Hiç kimse mağdur edilmeyecektir. Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın, ya da iki yılın bütün aylarının ortalaması ile değil “önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak” belirlenecektir. (Örneğin Mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı Mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır.)” Düzenlemenin en iyi şekilde anlaşılması için yaptığımız açıklamalara rağmen sayın Palandöken ne yazık ki birini bile okumamış ya da okumuş, ucuz popülizm yapmanın peşine düşmüş görünmektedir. Binlerce esnaf ve sanatkarı temsil eden bir konfederasyonun başkanına böyle yalan yanlış açıklamalar yapmak, esnaf ve sanatkarlarımızı EPDK'ya karşı kışkırtmak, görevinin ağırlığına yakışmayan sorumsuzca bir davranıştır. Tüketicilerimiz de esnaf ve sanatkarlarımız da müsterih olsun. Bizim için en önemlisi insan hayatıdır. Allah korusun bir canın hesabını Sayın Palandöken verebilir mi? Ülke olarak hassas bir süreçten geçiyoruz bu süreç hepimize olduğu gibi siz medya çalışanlarına da önemli sorumluluklar yüklüyor. Vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi, içeriği boş, popülist ve yanlış yorumlarla endişeye sevk edilmemesi çok büyük önem taşıyor. Kamuoyunun “doğru” bilgilendirilmesi konusunda hepinizden destek bekliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler