1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPDK, lisanssız GES’lere zamlı dağıtım bedelini ötelemedi

EPDK, lisanssız GES’lere zamlı dağıtım bedelini ötelemedi

Enerji Günlüğü - EPDK, lisanssız güneş enerji santrallerine (GES) yönelik zamlı sistem kullanım bedeli uygulamasının ötelenmesine ilişkin talepleri...

EPDK, lisanssız GES’lere zamlı dağıtım bedelini ötelemedi

Enerji Günlüğü - EPDK, lisanssız güneş enerji santrallerine (GES) yönelik zamlı sistem kullanım bedeli uygulamasının ötelenmesine ilişkin talepleri reddetti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), lisanssız güneş enerjisi yatırımcılarından gelen ve GÜNDER ile GENSED tarafından iletilen ortak talebi ele alarak karara bağladı. 

Dernekler, lisanssız GES’lerden 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren beş kata yakın daha yüksek sistem kullanım bedeli alınmasına yönelik uygulamanın devreye girme tarihinin 6 ay süreyle ötelenmesini talep etmişti. Kurulum sürecindeki 1 MW ve altındaki lisanssız GES projelerinin, panel tedariki ve benzeri konularda yaşanan sıkıntılar yüzünden hızlı ilerleyemediği de gerekçeler arasında yer alıyordu. 

EPDK daha önce, söz konusu projelerin 1 Ocak 2018 itibariyle devreye giremese bile, geçici kabul şartlarını yerine getirmesi halinde düşük lisans bedelinden yararlanabilmelerini kararlaştırmıştı. Ancak EPDK bu kez sektör derneklerinden gelen, geçici kabul şartlarını yerine getirmek için kendilerine verilen sürenin 6 ay daha uzatılması yönündeki talebi reddetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler