1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK N-Pet Petrol’e ihtar verdi

EPDK N-Pet Petrol’e ihtar verdi

EPDK, N-Pet Petrol Ltd. Şti.’ne, stok miktarına ilişkin formu EPDK’ya ibraz etmediği gerekçesiyle ihtarda bulundu.  

EPDK N-Pet Petrol’e ihtar verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, N-Pet Petrol Ltd. Şti.’ne, stok miktarına ilişkin formu EPDK’ya ibraz etmediği gerekçesiyle ihtarda bulundu.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), N-Pet Petrol Ürünleri Pazarlama Nakliye Sanayi Ticaret ve Dağıtım Ltd. Şti.’ne 01 Nisan 2021-31 Mart 2022 döneminde tutması gereken zorunlu stok miktarına ilişkin Kurum internet sayfasında yer alan formu Kuruma yazılı olarak ibraz etme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle ihtar verdi. 

İbraz yükümlülüğünün zamanında yerine getirilmemesi fiili, niteliği itibarıyla düzeltme imkânı olan fiiller kapsamında sayıldığı için EPDK, başkaca bir cezai süreç başlatmadı ve ihtar vermekle yetindi. 

N-Pet Petrol’ün 30 gün içerisinde aykırılığı gidermesi gerekiyor Aykırılığın giderilmemesi durumunda, EPDK şirketin faaliyetlerini geçici olarak durdurabileceğini bildiren bir ihtar daha verecek. Bu ihtarın ardından işlem gereği yine yapılmazsa, Kurul şirket faaliyetlerini önce 60 günlük süreyle durduracak. 

Aynı fiil 2 yıl içinde tekrar işlenecek olursa bu defa ihtara gerek olmaksızın 60 günlük faaliyet durdurma cezası verilecek. 

Durdurma sırasında söz konusu aykırılığı gidermeye yönelik faaliyetler dışında hiçbir piyasa faaliyeti yürütülemeyecek. 

Aykırı durum yine de giderilmezse faaliyet durdurma süresi aykırılık giderilene kadar uzatılabilecek. Ayrıca soruşturma açılacak ve gerekli idari yaptırımlar da uygulanmaya başlayacak. Soruşturmanın sonucuna göre lisansın iptali de dahil bazı cezalar uygulanabilecek.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler