1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK, OMV PO Aliağa Terminali’nin depolama tarifesini açıkladı

EPDK, OMV PO Aliağa Terminali’nin depolama tarifesini açıkladı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), OMV Petrol Ofisi Aliağa Terminali için belirlenen depolama tarifesini açıkladı. Açıklamaya...

EPDK, OMV PO Aliağa Terminali’nin depolama tarifesini açıkladı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), OMV Petrol Ofisi Aliağa Terminali için belirlenen depolama tarifesini açıkladı. Açıklamaya göre benzin türlerinin metreküpü günlük 52 kuruştan depolanacak. Motorin ve biyodizel türleri 57 kuruş, havacılık yakıt türlerinin metreküpü ise 54 kuruştan hesaplanacak. EPDK’dan yapılan duyuruda, teslim etme ve alma için belirlenen hizmet bedelleri de yer aldı. Benzin türleri için 15 lira 50 kuruş, motorin ve biyodizel türleri için 14 lira 20 kuruş, havacılık yakıtı türleri için ise 16 lira 32 kuruş hizmet bedeli alınacak.

Aliağa Terminali’nden hizmet alacak olan firmalara uygulanacak indirim oranlarına da duyuruda yer verildi. Ürününü terminalde depolamak isteyen firmalar, benzin, motorin ve biodizel için tahsis edilen toplam kapasitenin 25 bin metreküpün üstünde olması ve bin 460 günden daha uzun bir süre anlaşma sağlanması halinde yüzde 70’lik bir indirimden yararlanacak. Teslim etme hizmet fiyatlarında ise aynı ürünler için hizmet alan firmalara, 25 bin metreküpün üstünde depolama anlaşması yapmaları halinde kara tankerlerine yapılan teslimlerde yüzde 95 indirim uygulanacak. Bu oran teslim almalarda yüzde 80 olacak. Firmalar ürünlerini, en az 180 günlüğüne terminalde tutmak zorunda. Daha az süreyle yapılan başvurular reddediliyor.

Tarife metninin tamamına ulaşmak için tıklayınız...

(Burak GÜNER)

 

Önceki ve Sonraki Haberler