1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK, Tüpraş`tan benzinde indirim bekliyor

EPDK, Tüpraş`tan benzinde indirim bekliyor

Enerji Günlüğü - Yeni fiyatlama metodolojisini açıkladıktan sonra akaryakıt dağıtıcılarının fiyat düşürmelerini sağlayan EPDK şimdi de TÜPRAŞ'tan...

EPDK, Tüpraş`tan benzinde indirim bekliyor

Enerji Günlüğü - Yeni fiyatlama metodolojisini açıkladıktan sonra akaryakıt dağıtıcılarının fiyat düşürmelerini sağlayan EPDK şimdi de TÜPRAŞ'tan indirim yönünde ayarlama bekliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve perakende satış sektöründe fiyatların aşağıya çekilmesi yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne'yi ziyaret eden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) yetkililerinden, şirketin çalışmalarıyla ilgili brifing aldı.

EPDK Başkanı Yılmaz, Edirne'de yaptığı açıklamada, akaryakıt sektöründeki fiyat oluşumunu yakından izlediklerini de ifade etti.

Bazı dağıtım şirketlerinin benzin ve motorin başta olmak üzere akaryakıt ürünlerinin satış fiyatlarındaindirime gittiklerini hatırlatan Mustafa Yılmaz, bu yöndeki çalışmaları "yeterli olmamakla birlikte" olumlu bulduklarını vurguladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ham petrol fiyatlarındaki düşüşle, döviz piyasasındaki gelişmelerin de desteklediği, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe Tüpraş'ın da katkısını beklediklerini ifade etti. Mustafa Yılmaz "konjonktüre rafinerinin de katkıda bulunmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler