1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK veri ve istatistiklerine TÜİK’ten kalite belgesi

EPDK veri ve istatistiklerine TÜİK’ten kalite belgesi

EPDK’ya elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG piyasalarındaki güvenli verileri ve istatistikleri nedeniyle TÜİK tarafından 'kalite belgesi' verildi.

EPDK veri ve istatistiklerine TÜİK’ten kalite belgesi

Enerji Günlüğü - EPDK’ya elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG piyasalarındaki güvenli verileri ve istatistikleri nedeniyle TÜİK tarafından 'kalite belgesi' verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 4 piyasaya yönelik (elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG) istatistiklerini mercek altına aldı. “Resmi İstatistiklerde Ulusal Kalite İlke ve Standartları” doğrultusunda yapılan değerlendirme sürecinin ardından EPDK, enerji sektöründe bir ilke imza atarak Kalite Belgesi almaya hak kazandı. 

GÜVENİLİR VERİLER ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK İÇİN HAYATİ

Kalite Belgesi sertifikalarının sunumu vesilesiyle düzenlenen törene katılan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz güvenilir verilerin, kaliteli hazırlanmış istatistiklerin enerji piyasalarının öngörülebilirliği için hayati önem taşıdığını vurguladı. Yatırımcının da piyasa oyuncularının da rakamlara baktığını, rakamlara göre yatırım yapıp rakamlara göre strateji geliştirdiğini hatırlatan Yılmaz, “Bu sebeple verileri, istatistikleri hazırlarken büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Bu titizliğimizin de TÜİK tarafından bu şekilde taçlandırılması çok değerli. Verilerimizin, yaptığımız işlemlerin güvenilirliğini ve kalitesini gösteren böyle bir belge almak Kurumumuz adına gurur verici. Elbette yetkin ve nitelikli insan kaynağı ile kalite oluşturulur. EPDK sektörün ihtiyaçlarına cevap veren fiziki altyapı ve donanıma sahip yeni hizmet binasında, nitelikli personeli ile sektörümüzde kaliteyi yükseltmeye devam edecek” dedi. 

KALİTE DEĞERLENDİRME UZUN VE CİDDİ BİR SÜREÇ

TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz da yaptığı konuşmada şu ana kadar 37 alanda kalite belgesi tasdiklendiğini, kalite değerlendirme sürecinin çok uzun ve çok ciddi bir süreç olduğunu hatırlattı. Musa Yılmaz, “TÜİK uluslararası denetime (OECD, EUROSTAT ve Birleşmiş Milletler İstatistik Ofisleri) tabi bir kurum. Bu belge her başvurana verilebilir bir şey değil. Çünkü uluslararası standartlara uygun olmayan, uluslararası istatistik kurallarına uymayan hiçbir bilgi dağıtım sürecine biz kalite belgesi vermiyoruz. Çünkü bu belge, uluslararası karşılaştırılabilirliğinizi ve EPDK’nın kalitesini de ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler