1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK`dan dinlemeye karşı suç duyurusu

EPDK`dan dinlemeye karşı suç duyurusu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başkan ve Kurul üyelerinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacak.EPDK,...

EPDK`dan dinlemeye karşı suç duyurusu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başkan ve Kurul üyelerinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacak.

EPDK, bugün (18 Ağustos 2014) bir gazetede yer alan ve 2009 yılından bu yana Emniyet İstihbarat Teşkilatı bünyesindeki "paralel yapı"nın, Kurum Başkanı, Kurul Üyeleri ve aile bireylerinin yasa dışı olarak dinlediğine dair iddialar içeren haber üzerine bir açıklama yaptı.

İDDİALAR CİDDİYETLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Açıklamada, EPDK'nın büyüyen Türkiye’nin lokomotifini oluşturan enerji sektörünü ve yatırımlarını düzenlemekle görevli olduğu vurgulanarak "Kurumumuzun, Başkan ve Üyelerinin illegal yapılarca farklı isimler ve metotlarla dinlenmesi ve milli güvenliğimizi ilgilendiren konuların özellikle takip edildiği iddiaları, Kurumumuz tarafından ciddiyetle değerlendirilmektedir" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Açıklamada ayrıca, bu tür yasa dışı olaylara karşı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Kurul Üyeleri ve Kurum görevlilerinin en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağı belirtilerek suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler