1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK’dan Doğalgaz sayacı bağlantı bedeli düzenlemesi

EPDK’dan Doğalgaz sayacı bağlantı bedeli düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, sayaç bağlantısı yapmayan doğalgaz dağıtım şirketlerinin ödeyeceği iade bedelini 14,25 lira olarak...

EPDK’dan Doğalgaz sayacı bağlantı bedeli düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, sayaç bağlantısı yapmayan doğalgaz dağıtım şirketlerinin ödeyeceği iade bedelini 14,25 lira olarak belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda sayaç bağlantı aparatlarını temin etmeyen doğalgaz dağıtım lisansı sahibi şirketlerin abonelere 2017 yılı için iade edecekleri bedel 14,25 TL olarak belirlendi.

Buna göre, sayaç bağlantı aparatlarını temin etmedikleri veya sayaç montaj işlemlerini gerçekleştirmedikleri tespit edilen doğalgaz dağıtım lisansı sahipleri, sayaç montajının hangi yıl gerçekleştirildiğine bakılmaksızın abonelere 2017 yılı için 14,25 TL iade bedeli ödeyecek. Bu bedel sonraki yıllar için her yıl ilan edilen TÜFE oranında artırılarak hesaplanacak.

Soruşturma sonunda sayaç montaj işlemlerini yapmadığı veya bedelsiz şekilde sertifika sahiplerine yaptırdığı gerekçesiyle hakkında ihtar uygulanmış doğalgaz dağıtım şirketlerinin, kullanıcılara iade edecekleri sayaç montaj bedeli ise her yıl Kurulca belirlenen doğalgaz sayacı açma-kapama bedelinin yüzde 50'si olarak belirlendi.

Ancak bu miktarlar tarife hesaplamalarında dikkate alınmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler