1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK`dan elektriğe gizli zam açıklaması

EPDK`dan elektriğe gizli zam açıklaması

Enerji Günlüğü - EPDK, bazı basın yayın organlarında elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yüzde 250 gizli zam yapıldığı haberlerini yalanladı.Enerji...

EPDK`dan elektriğe gizli zam açıklaması

Enerji Günlüğü - EPDK, bazı basın yayın organlarında elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yüzde 250 gizli zam yapıldığı haberlerini yalanladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir basın açıklaması yaparak, bazı basın yayın organlarında elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yüzde 250 gizli zam yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Açıklamada, " Yüzde 250’lik fiyat artışı akıl ve izan ile bağdaşmayacağı gibi tüketiciye yansıyan gizli bir zam kesinlikle yoktur. " ifadesi kullanıldı.

Açıklamada bu tür haberlerin Kurumu yıpratmaya yönelik, baştan aşağı yalan ifadelerle dolu ve maksatlı olduğu kaydedilerek, elektriğe yönelik herhangi bir gizli zammın söz konusu olmadığı belirtildi.

TÜM TÜRKİYE'DE TARİFE AYNI

Dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir “vergi” söz konusu olmadığı ve dağıtım bedelinin elektriğin taşınması anlamına gelen dağıtım hizmetinin karşılığında alındığı ifade edilen açıklamada ayrıca İstanbul ve Ankara için farklı tarifelerin söz konusu olmadığı, tüm Türkiye'de tarifelerin aynı olduğu da kaydedildi.

ESKİ İLE YENİ TARİFELERİ KARŞILAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL

Önceki dönemlerde uygulanan tarifelerdeki dağıtım bedelleri ile yeni dönemdeki tarife bedelinin doğrudan karşılaştırılmasının yanlış olduğu belirtilerek, "Çünkü daha önceki dönemde dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ayrı ayrı belirlenen bedeller yeni dönemde dağıtım bedeli başlığı altında birleşmiştir. Ancak dağıtım bedeli enerji fiyatının sadece bir bileşenidir. Enerji bedellerindeki artışlar ile değerlendirildiğinde nihai fiyat artışı ortalama %6,8’dir." ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler