1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK'dan enerji patronlarına mesaj: Asıl patron müşteri!

EPDK'dan enerji patronlarına mesaj: Asıl patron müşteri!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtımında tüketiciye sunulan hizmet kalitesinde hala istenilen kalitenin yakalanamadığını söyledi.

EPDK'dan enerji patronlarına mesaj: Asıl patron müşteri!

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtımında tüketiciye sunulan hizmet kalitesinde hala istenilen kalitenin yakalanamadığını söyledi.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Trabzon’da düzenlediği 9. Sektör Toplantısı’nda yaptığı açılış konuşmasında, elektrik dağıtım şirketilerinin tüketicinin tarifesini haketmek için hizmet kalitesini arttırmaları gerektiğini söyledi.

Elektrikte serbest piyasaya geçişle birlikte asıl patronun tüketici olduğunu, çünkü tüm maliyeti tüketicinin karşıladığını belirten Yılmaz, "Üçüncü tarife dönemi başladı. Ancak üzelerek belirteyim ki tüketiciye sunulan hizmet kalitesinde hala istediğimiz kaliteyi yakalayabilmiş değiliz" dedi.

Dağıtım şirketlerinden uzmanlaşmaya daha fazla önem vermelerini, hizmet kalitesini yükseltecek bilişim yatırımlarını yapmalarını beklediklerini kaydeden Yılmaz, ayrıca kesintiler konusunda altyapının tamamlanması ve mağduriyetlerin tazminatı konusunda da hassasiyet beklediklerini belirtti. Bu konuda başarılı firamalara bu çabalarının karşılığını ödül olarak yansıtacaklarını da sözlerine ekledi. "Bir yandan dağıtımda kaliteyi arttırmak, bir yandan maliyeti karşılayacak düzenlemeyi yapacak zor bir görevimiz var" diyen Yılmaz, kurum olarak düzenlemelerini de müşteri odaklı yaptıklarını kaydetti.

Yılmaz, "Dağıtım şirketlerimizle sorunların üstesinden gelmek için elbirliği içinde çalışmamız gerekiyor... Kurumumuz elektrik dağıtım bütçelerine ilişkin tarife düzenlemelerini hayata geçirmiştir. Bu tarife yapısında kurum olarak hizmet, müşteri, vatandaş odaklı düzenlemeler için kurum olarak üzerimize düşen görevi yapacağımızı vurgulamak istiyorum." dedi.

SEKTÖRÜMÜZDEN SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA AZAMİ GAYRET BEKLİYORUM

Yılmaz ayrıca, ulusal siber güvenlik strataejisinin yayınlandığını hatırlatarak, yükümlülüklerin koordinasyon ve yönetiminin de EPDK tarafından yapılacağını ifade etti. Sektörden bu konuda da azami gayret göstermesini beklediğini belirtti.

Sabiha Kötek - TRABZON

Önceki ve Sonraki Haberler