1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan enerji santrali sahalarına düzenleme

EPDK’dan enerji santrali sahalarına düzenleme

EPDK, enerji santrallerinin kurulacağı sahanın kaynak ve teknoloji tipine göre ihtiyaç kadar belirleneceği yeni bir kontrol mekanizması oluşturacak. 

EPDK’dan enerji santrali sahalarına düzenleme

Enerji Günlüğü - EPDK, enerji santrallerinin kurulacağı sahanın kaynak ve teknoloji tipine göre ihtiyaç kadar belirleneceği yeni bir kontrol mekanizması oluşturacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik üretim tesisi kurmak üzere yapılan önlisans başvuruları veya alınan önlisanslara ilişkin proje sahaları ile üretim lisansı başvuruları veya üretim lisansları kapsamındaki tesislere ilişkin santral sahalarının belirlenmesinde uygulanacak esasları düzenliyor. EPDK, uygulamadaki zorluk ve farklılıkları en aza indirmek amacıyla ”Elektrik Piyasasında Önlisans veya Lisanslara Konu Üretim Tesislerinin Santral Sahalarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar"a ilişkin taslağı kamuoyunun görüşüne açtı. 

Lisanssız elektrik üretimi santrallerinin kapsam dışı olduğu taslağa göre, önlisans ve üretim lisanslarına derç edilecek santral sahaları rüzgâr, güneş, hidroelektrik, termik, biyokütle, jeotermal, nükleer enerji kaynakları ayrı ayrı değerlendirilebilecek.

Kurulacak tesisin arazisinin büyüklüğü kaynak ve teknoloji tipine göre değişiklik gösterebilecek. EPDK, belirlediği kriterlere göre yapacağı incelemenin ardından, yatırımcı sahasının metodolojiye uygun hale getirilmesini sağlayacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler