1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK`ların uluslararası birliğine Türk Başkan

EPDK`ların uluslararası birliğine Türk Başkan

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Üyesi Alparslan Bayraktar, EPDK'nın da üyeleri arasında yer aldığı Enerji Düzenleyicileri...

EPDK`ların uluslararası birliğine Türk Başkan

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Üyesi Alparslan Bayraktar, EPDK'nın da üyeleri arasında yer aldığı Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) Başkanlığını üstlendi. 

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Kurum'un da üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) Başkanlığını Türkiye'den bir isim üstlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Üyesi Alparslan Bayraktar, ERRA Başkanlığı görevine getirildi.

Birliğe üye ülkeler arasında kapsamlı işbirliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus-ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan ERRA, 24 üyesi ile 4 kıta ve yaklaşık 1 milyar nüfusu içine alan bir bölgeyi kapsıyor.

2012 yılı Genel Kurulunda ERRA Yönetim Kurulu üyeliğine, Haziran ayındaki 2013 yılı Genel Kurul’unda Başkan Yardımcılığına seçilen Bayraktar, 2014 yılı Genel Kurulu’na kadar ERRA Başkanlığı görevini yürütecek.

Bayraktar , 16-17 Eylül 2013 tarihlerinde Estonya’nın Tallinn şehrinde düzenlenecek olan ERRA Uluslararası Enerji Yatırımve Düzenleme Konferansı’nın da Başkanlığını yapacak.

28 Ocak 2010 tarihinde EPDK Kurul Üyeliği görevine atanan Alparslan Bayraktar, 1975 Hatay Kırıkhan doğumlu. Lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. New York Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitim aldı. Bayraktar, Yüksek Lisansını ise Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ekonomi Hukuku alanında tamamladı.

EPDK’daki görevinden önce özel sektörde girişimci ve yönetici olarak çalıştı. 1995-1997 yılları arasında inşaat sektöründe proje mühendisliği yapan Bayraktar, 2001 yılına kadar LPG sektöründe arz zinciri yönetimi, iş geliştirme ve güvenlik süreçleri alanlarında çalıştı. 2001-2006 tarihleri arasında ABD New York'ta Goldenline, Inc.firmasının Kuzey & Orta Amerika Bölge Sorumlusu olarak görev yaptı. Daha sonra İstanbul’da danışmanlık ve mümessillik yapan Bayraktar pek çok proje geliştirdi ve yönetti.

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFER) Yürütme Komitesi (ERRA’yı temsilen) ve Uluslararası Program Komitesi üyesi olan Bayraktar, ayrıca, Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) tarafından küresel çapta karar alıcıların ve kamuoyunun farkındalığını ve bilgisini artırma amacıyla yayımlanan The ICER Chronicle adlı yayının editörler kurulu üyesi.

Önceki ve Sonraki Haberler