1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’nın Ar-Ge maliyeti 111 milyon liraya ulaştı

EPDK’nın Ar-Ge maliyeti 111 milyon liraya ulaştı

Enerji Günlüğü - EPDK, bugüne kadar elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin sunduğu 369 Ar-Ge projesinden 137’sini kabul ederek 32 tanesini sonuçlandırdı...

EPDK’nın Ar-Ge maliyeti 111 milyon liraya ulaştı

Enerji Günlüğü - EPDK, bugüne kadar elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin sunduğu 369 Ar-Ge projesinden 137’sini kabul ederek 32 tanesini sonuçlandırdı ve yaklaşık 111 milyon lira harcadı.

19 Aralık Salı günü EPDK koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) iş birliğiyle Ankara’da gerçekleştirilen ‘3. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Kurum olarak elektrik ve doğalgaz iletim ve dağıtım şirketlerine tahsis ettikleri Ar-Ge bütçelerinde çok yol katettiklerini söyledi. 

Yılmaz, “Elektrik ve doğalgaz dağıtım sistemimizin altyapısının uluslararası kalite standartları düzeyine ulaştırılması, yerlilik oranının artırılması, kayıpların ve maliyetlerinin düşürülmesi gibi hedefler doğrultusunda Kurum olarak elektrik ve doğalgaz iletim ve dağıtım şirketlerine Ar-Ge bütçeleri tahsis ettik. 2014 yılından itibaren Ar-Ge başvurularından Kurumumuz Ar-Ge Komisyonu tarafından kabul edilen ve tamamlanan projelere bakıldığında bu hedefler doğrultusunda çok yol aldığımızı söyleyebilirim. Kurum olarak bugüne kadar elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin sunduğu 369 projeden 137’sini kabul ettik ve 32 tanesi sonuçlandı. Kurumumuzca 2014 yılından bugüne kadar kabul edilen tüm projelerin yaklaşık maliyeti 111 milyon liraya ulaştı.” açıklamasını yaptı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler