1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK,Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri Esasları`nı belirledi

EPDK,Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri Esasları`nı belirledi

Enerji Günlüğü - EPDK internet sitesinden yaptığı duyuruyla Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri’yle ilgili uygulama esaslarını belirledi.EPDK...

EPDK,Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri Esasları`nı belirledi

Enerji Günlüğü - EPDK internet sitesinden yaptığı duyuruyla Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri’yle ilgili uygulama esaslarını belirledi.

EPDK internet sitesinden yaptığı duyuruyla Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri uygulamasındaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve uygulamadan en fazla faydayı sağlayabilmek amacıyla ve mevzuat hükümleri gereği Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri ile ilgili olarak uygulama esaslarını yayınladı.

EPDK tarafından belirlenen esaslar şöyle;

- Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri’nin (Defter) içeriği ve kapsamı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) teklifi ile LPG Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

- LPG otogaz istasyonu sahipleri, istasyonları için düzenlenmiş defteri sadece TMMOB’den temin edebilecekler.

- Defterin her an ibraza hazır halde bulundurulmasından LPG otogaz istasyon sahibi ve sorumlu müdür müştereken sorumlu olacak.

- Sorumlu Müdür, defterde belirtilen kontrol formunun zamanında doldurulmasıyla, gerekli hallerde ilgili kişi ve makamlara bildirim yapmakla ve defterde belirtilen diğer hususlara uymakla yükümlü olacak.

- LPG otogaz istasyonlarında 01.09.2013 tarihinden itibaren, TMMOB tarafından hazırlanmış ve TMMOB tarafından onaylanmış defter bulundurulması zorunlu olacak.

- 24.08.2013 tarihinden sonra, lisans almış LPG istasyonlarında, lisans alma tarihinden itibaren yedi gün içerisinde defter bulundurulması zorunlu olacak.

- Defterin geçerlilik süresi ise bir yıl olarak belirlendi. Bir yılın sonunda herhangi bir boşluğa neden olmayacak şekilde yeni defterin temininden istasyon sahibi ve sorumlu müdür müştereken sorumlu olacaklar.

- Defterin kıymetli evrak kaydıyla 5 yıl süreyle istasyonlarda bulundurulması zorunlu olacak.

- Gerekli hallerde, uygulamayı iyileştirmek veya defteri, değişen ilgili standartlarla eşgüdümlü hale getirmek amacıyla defterde veya uygulama esaslarında değişiklik yapmakla LPG Piyasası Dairesi Başkanlığı yetkili olacak.

- Defter fiyatı 75 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler