1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPIA’dan Bulgaristan’ın yenilenebilir enerji vergi yasasına veryansın

EPIA’dan Bulgaristan’ın yenilenebilir enerji vergi yasasına veryansın

Enerji Günlüğü – EPIA, Bulgaristan’ın uygulamaya koyduğu güneş ve rüzgardan elde edilen elektrikten geriye dönük vergi almayı sağlayacak olan yeni...

EPIA’dan Bulgaristan’ın yenilenebilir enerji vergi yasasına veryansın

Enerji Günlüğü – EPIA, Bulgaristan’ın uygulamaya koyduğu güneş ve rüzgardan elde edilen elektrikten geriye dönük vergi almayı sağlayacak olan yeni yasanın kaldırılması için çabalarını yoğunlaştırdı.

Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği (EPIA), Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer üst düzey siyasi yetkililere bir açık mektup göndererek bu ay başında kabul edilen güneş ve rüzgar elektriği üzerinden geriye dönük %20 oranında vergi almayı içeren vergi yasasını eleştirdi.

EPIA Başkanı Winfried Hoffman imzalı mektupta, yasanın sadece Bulgaristan’daki yenilenebilir enerjinin gelişimine değil, aynı zamanda ülkedeki iklim yatırımlarına da zararlı olacağı uyarısı yapıldı. Aynı zamanda halkın katılımı olmadan ve ön duyuru yapılmadan böyle bir yasanın Bulgar Parlamentosunda kabul edilmesinden dolayı yaşanan şaşkınlık dile getirildi.

Mektupta, yasa ile önerilen tedbirlerin ulusal enerji stratejisine dayalı olmadığı ve bazı Avrupa enerji direktiflerine aykırı olabileceği belirtildi. Bulgar otoritelerinin yatırımcılar ve finans kuruluşları ile yapıcı bir diyalog içine gireceğine duyulan umut da dile getirildi.

EPIA’nın Avrupa yenilenebilir enerji yatırımlarını tehdit eden böylesi bir uygulama nedeniyle Avrupa Komisyonuna acil bir tepki çağrısında bulunabileceği de mektupta yer aldı.

BULGARİSTAN'DA YENİLENEBİLİR ENERJİYE BÜYÜK DARBE

Önceki ve Sonraki Haberler