1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ serbest tüketici portalını açtı

EPİAŞ serbest tüketici portalını açtı

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, serbest elektrik tüketicisinin tüketim, sayaç ve tedarikçi bilgilerine dair verilere kolayca ulaşabileceği portalı 30 Aralık...

EPİAŞ serbest tüketici portalını açtı

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, serbest elektrik tüketicisinin tüketim, sayaç ve tedarikçi bilgilerine dair verilere kolayca ulaşabileceği portalı 30 Aralık 2016’da devreye aldı.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş (EPİAŞ) tarafından, serbest tüketici işlemlerinde kullanılmak üzere planlanan, Ağustos 2016’da çalışmalara başlanan Tüketici Yönetim Sistemi (TYS) projesi  planlandığı tarihte, 30 Aralık 2016’da devreye alındı. 

Proje kapsamında 54 servis ve 29 ekran hazırlandı, güvenlik ve yük testlerini içeren teknik testler başarı ile tamamlandı.

SERBEST TÜKETİCİ BİLGİLERE KOLAY ULAŞACAK

Serbest Tüketici Portalı, EPİAŞ Sistemi’nde kayıtlı olan, serbest tüketici niteliğindeki müşterilere yönelik geliştirildi. Tüketiciler, e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yaparak kullanacağı Portal’da, abonelik işlemleri, endeks verileri, elektrik enerjisine ait tedarik ve talep bilgilerine kolaylıkla ulaşabilme imkânı bulacak.

Ölçüm noktalarına ait güncel abone ve sayaç okuma bilgilerinin yer aldığı merkezi bir veri havuzunun oluşturulması, son tüketici sayaç okuma ve fatura şikâyetlerinde otokontrol sağlanması ile hem son tüketici hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nezdindeki şikâyetlerin azalması öngörülüyor.

TÜKETİCİLER ENDEKS BİLGİSİNE ULAŞABİLECEK

Portal’ın kullanımı ile birlikte aynı zamanda özel tedarikçiden enerji tedariki sağlayan serbest tüketicilerin en büyük problemlerinden biri olan endeks bilgisine ulaşabilmesi, Portal’da yer alan endeks verileri sayesinde piyasadaki tedarikçilere olan güvenin sağlanmasını ve serbest tüketici olma oranının artmasını sağlayacağı, endeks kontrolü sayesinde de yanlış faturalandırılmanın önüne geçileceği öngörülüyor.

Tüketicilerin bulunduğu tedarikçi ve talepte bulunan tedarikçi gibi yalnızca DGPYS ekranlarına erişilebilen verilerin portal aracılığıyla sunulması, piyasanın doğru işlerliğine ve şeffaflığına  katkıda bulunacak. Portal, tüketici ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda, tüm paydaşların memnuniyet seviyesini artırma hedefiyle sürekli iyileştirilmeye devam edecek.

EPİAŞ SERBEST TÜKETİCİ PORTALI AÇILIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler