1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ SSL Sertifikasını yenileyecek

EPİAŞ SSL Sertifikasını yenileyecek

EPİAŞ, piyasa uygulamalarının erişiminde kullandığı ve gizlilik ve güvenliği sağlayan SSL sertifikasını 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü yenileyecek.

EPİAŞ SSL Sertifikasını yenileyecek

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, piyasa uygulamalarının erişiminde kullandığı ve gizlilik ve güvenliği sağlayan SSL sertifikasını 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü yenileyecek.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 09.00’da piyasa uygulamalarının erişiminde kullandığı SSL sertifikasının yenileneceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, EPİAŞ’ın sağladığı servislerde ve piyasa erişimlerimizde herhangi bir kesinti yapılmayacak. Yeni SSL sertifikası işletim sistemi tarayıcıları tarafından otomatik olarak algılanacak. Manuel sertifika tanımı yapılan istemciler için ise yeni sertifikanın tanımlanması gerekiyor.

Açıklamada, özellikle, web servis hizmetlerini kullanarak EPİAŞ servislerine erişim sağlayan piyasa katılımcılarının belirtilen tarih ve saatte yapılacak sertifika değişikliği nedeniyle bir sorun yaşama ihtimaline karşı yeni SSL sertifikası https://rapor.epias.com.tr/rapor/ sayfasında aktif hale getirildiği belirtildi. 3 Mayıs 2021 Pazartesi gününden önce piyasa katılımcılarının web tarayıcılarını kullanarak yeni SSL sertifika bilgilerini https://rapor.epias.com.tr/rapor/ adresinden almaları ve kendi sistemlerinde test etmeleri gerektiği vurgulandı.

SSL (Secure Sockets Layer), network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. SSL sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.

 

Önceki ve Sonraki Haberler