1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Equinor Trakya’da doğalgaz çalışmalarına devam etmeyecek

Equinor Trakya’da doğalgaz çalışmalarına devam etmeyecek

Norveçli Equinor, Trakya’da yüzde 50 hisseye sahip olduğu Banarlı ve Batı Trakya sahalarında doğalgaz arama çalışmalarına devam etmeyecek.

Equinor Trakya’da doğalgaz çalışmalarına devam etmeyecek

Enerji Günlüğü - Norveçli Equinor, Trakya’da yüzde 50 hisseye sahip olduğu Banarlı ve Batı Trakya sahalarında doğalgaz arama çalışmalarına devam etmeyecek.

Trakya’da doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına yürüten Kanadalı enerji şirketi Valeura Energy, ortak girişim ortağı Norveç enerji şirketi Equinor'dan bölgede derin gaz değerlendirme programına katılımı durdurmayı amaçladığını belirten bir bildirim aldığını açıkladı. Equinor, 2500 metreden daha derin oluşumlara sahip Banarlı ve Batı Trakya lisanslarında % 50 hisseye sahip.

Açıklamaya göre, Valeura ve Equinor, Equinor'un çalışmalardan çekileceği ticari mekanizma üzerinde tartışmaya başladılar ve daha ayrıntılı bilgi anlaşma sağlandığında verecek.

Valeura Energy Başkanı Sean Guest konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Equinor’un derin doğalgaz arama çalışmalardan çekilme kararından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, “Ortaklığımız aracılığıyla, Trakya Havzası'ndaki büyük gaz kaynağı tabanının özellikleri hakkında önemli miktarda yeni veri ve önemli bilgiler topladık. Bu çalışmaların büyük bir kısmı Equinor’un Valeura ile yaptığı anlaşmalar kapsamında Equinor tarafından finanse edildi.  Bu verileri çalışmaların bir sonraki aşamasında güçlendireceğiz ve sahanın uzun vadeli potansiyeli konusunda ümitli olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kanadalı Valeura Energy'nin bağlı ortaklığı olan Thrace Basin Natural Gas ( Türkiye) Co., Trakya'da toplam 14 üretim-arama lisansının yüzde 40'lık payına, Edirne ve Tekirdağ Banarlı'da da toplam 5 sahada lisansa sahip. Şirketin ayrıca Gaziantep'te de iki adet petrol arama lisansı bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler