1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Equinor uzaktan kontrollü platformunu devreye aldı

Equinor uzaktan kontrollü platformunu devreye aldı

Norveçli enerji şirketi Equinor, karadan kontrol edilen ve kıyıdan gelen elektrik ile çalışan ilk denizüstü petrol platformunda üretime başladı.

Equinor uzaktan kontrollü platformunu devreye aldı

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Equinor, karadan kontrol edilen ve kıyıdan gelen elektrik ile çalışan ilk denizüstü petrol platformunda üretime başladı.

Norveçli petrol ve doğal gaz şirketi Equinor’un Kuzey Denizi’nde Norveç karasuları içinde bulunan Martin Linge petrol ve gaz platformu devreye alındı. Martin Linge platformu, karadaki kontrol odası tarafından kontrol ediliyor ve ayrıca elektrik ihtiyacını sahilden gelen denizaltı elektrik kablosundan karşılıyor. Platforma elektrik taşıyan 163 km’lik alternatif akım (AC) kablosu ise dünyanın en uzun denizaltı AC kablosu özelliğini taşıyor. 

Platformda bulunan asgari sayıda teknisyenler ile karadaki kontrol odası tamamen tabletler ile gerçek zamanlı çalışacaklar.

Martin Linge platformu, tam kapasite üretime geçtiğinde günde 115.000 varil petrol eşdeğeri gaz ve petrol üretecek. Platformun bu özellikleri nedeniyle üretim çalışmalarında atmosfere CO2 salımı oldukça sınırlı olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler