1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Yavuz gemisi, Türkiye'nin kararlılığının en somut ifadesidir

Erdoğan: Yavuz gemisi, Türkiye'nin kararlılığının en somut ifadesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sondaj için uğurlanan Yavuz sondaj gemisinin Türkiye'nin bölgede kendi ve KKTC çıkarlarını savunma kararlılığının en somut ifadesi olduğunu söyledi.

Erdoğan: Yavuz gemisi, Türkiye'nin kararlılığının en somut ifadesidir

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sondaj için uğurlanan Yavuz sondaj gemisinin Türkiye'nin bölgede kendi ve KKTC çıkarlarını savunma kararlılığının en somut ifadesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, Dilovası'ndaki Belde Limanı'nda düzenlenen Yavuz Sondaj Gemisi Uğurlama Programı'nın açılışına gönderdiği yazılı mesajda, uluslararası hukuktan doğan bu hakların korunmasının garantör üç ülkeden biri olan Türkiye'nin öncelikli görevi olduğuna işaret ederek, “"Ülkemiz bu anlayışla, şimdiye kadar olduğu gibi kendi çıkarlarıyla beraber KKTC'nin de çıkarlarını savunmayı sürdürecek. Bugün, uğurlama törenini gerçekleştirdiğimiz Yavuz gemisi, Türkiye'nin bu kararlılığının en somut, en net ifadesidir. İnşallah, yakın bir zamanda hem şu an bölgede bulunan Fatih gemimizden, hem de Yavuz gemimizden müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle, Yavuz gemimizin pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı da kolayına olsun diyerek, selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” ifadesini kullandı. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler