1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erlerkon Enerji`nin GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Erlerkon Enerji`nin GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Erlerkon Enerji'nin Konya’da gerçekleştirmeyi planladığı 2,75 MW'lık güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi projesi ile...

Erlerkon Enerji`nin GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Erlerkon Enerji'nin Konya’da gerçekleştirmeyi planladığı 2,75 MW'lık güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi projesi ile ilgili "ÇED Gerekli Değildir" kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, daha önce ÇED Kapsam Dışı Yazısı alınan projede yeniden planlama yapılarak kapasite artışına gidilen proje ile ilgili "ÇED Gerekli Değildir" kararı verildiğini duyurdu. 

Açıklamaya göre, Konya İli, Çumra İlçesi, İçeri Çumra Köyünde  50.097 m2’lik arazi üzerinde Erlerkon  Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan her biri 1’er MW'lık iki adet ve 0,75 MWe bir adet olmak üzere olmak toplam kurulu gücü 2,75 MWe olan 3 adet güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi projesi ile ilgili olarak Konya Valiliği "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verdi. 

Mart ayı sonlarında kapasite artış projesi ile ilgili olarak ÇED Süreci başlatılmıştı. 

ERLERKON KONYA'YA 2.75 MW'LIK GES KURACAK 

Önceki ve Sonraki Haberler