1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ERRA Başkan Yardımcılığı EPDK`da

ERRA Başkan Yardımcılığı EPDK`da

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Üyesi Alparslan Bayraktar, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği (Energy...

ERRA Başkan Yardımcılığı EPDK`da

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Üyesi Alparslan Bayraktar, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği (Energy Regulators Regional Association - ERRA) Başkan Yardımcılığı'na seçildi. 

ERRA Genel Kurulu, 10 Haziran 2013 tarihinde Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de toplandı. Toplantıda Türkiye'yi de EPDK temsil etti. Genel Kurul'da Moldova Ulusal Enerji Ajansı Direktörü Victor Parlicov, ERRA Başkanlığı'na seçilirken, EPDK Kurul Üyesi Alparslan Bayraktar ise ERRA Başkanvekilliğine getirildi. Enerji Uzmanı Ercüment Camadan da ERRA Tarife/Fiyat Komitesi Başkanlığına seçildi.

Bu iki ismin, ERRA yönetiminde üstlendiği kritik görevler, Türkiye enerji piyasasının hızlı gelişiminin ve aynı zamanda Türkiye'nin enerji alanındaki bölgesel rolünün de bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

ERRA ÜYESİ ÜLKELER

Kurucu üyelerini Avrupa ülkelerinin oluşturduğu ERRA'da dünyanın diğer bölgelerinden de çok sayıda ülke üye olarak yer alıyor. ERRA'nın mevcut üyeleri şöyle: Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Litvanya, Letonya, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Nijerya, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Kosova, ABD.

ERRA YÖNETİMİNDE YER ALAN İSİMLER

- Parlicov Victor (Başkan): Moldova, Ulusal Enerji Düzenleme Kurumu Genel Müdürü

- Alparslan Bayraktar (Başkanvekili): Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kurul Üyesi

- Kelemen Hajnalka, Macaristan Enerji ve Kamu Yararı Düzenleme Denetleme Kurumu Daire Başkanı

- Lokenbahs Valdis, Letonya Kamu Hizmetleri Komisyonu Başkanı

- Manicuta Maria, Romanya Enerji Düzenleme Kurumu Kurul Üyesi

- Medenica Novak, Karadağ Enerji Düzenleme Ajansı direktörü

- Woszczyk Marek, Polanya Enerji Düzenleme Ofisi Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler