1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. ERRA’ya ilk kez kadın Başkan, Türkiye de yönetim kurulunda

ERRA’ya ilk kez kadın Başkan, Türkiye de yönetim kurulunda

Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’ne (ERRA) ilk kez bir kadın (Gürcistan’dan Maia Melikidze) başkan seçilirken Türkiye’yi temsilen EPDK Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek de ERRA Yönetimine girdi.

ERRA’ya ilk kez kadın Başkan, Türkiye de yönetim kurulunda

Enerji Günlüğü - Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’ne (ERRA) ilk kez bir kadın (Gürcistan’dan Maia Melikidze) başkan seçilirken Türkiye’yi temsilen EPDK Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek de ERRA Yönetimine girdi.

Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Genel Kurulu, küresel COVID-19 salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle yapıldı. Genel Kurul’da, ERRA Yönetim Kurulu’nun boşalan 6 üyeliği için 9 ülkeden adaylar yarıştı. Yarışan adaylar arasında Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Avusturya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Letonya ve Macaristan’ın düzenleyici kurumlarından üst düzey isimler yer aldı.

EPDK ÜYESİ ÇİÇEK, YÖNETİMDE

Gizli oyla yapılan seçimler sonucunda ERRA Yönetim Kurulu’na Türkiye’den Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek de seçildi. Seçilen diğer isimler, Avusturya’dan Dietmar Preinstorfer, Gürcistan’dan Maia Melikidze, Kuzey Makedonya’dan Adrijana Nelkova-Chuchuk, Letonya’dan Roland Irklis ve Macaristan’dan Pal Sagvari oldu.

ERRA’YA İLK KEZ KADIN BAŞKAN

Tarihinde ilk kez video konferans yöntemiyle toplanan ERRA Genel Kurulu, yönetim kurulu üyelerinden Maia Melikidze’yi ERRA Başkanlığına getirdi. Böylelikle ERRA başkanlığına ilk kez bir kadın seçilmiş oldu. Macaristan temsilcisi Pal Sagvari ise ERRA Başkan Yardımcılığına getirildi.

YENİ ÜYELER KABUL EDİLDİ

ERRA Genel Kurulu, Tayland’ın Enerji Düzenleme Komisyonu’nu tam üyeliğe; Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Enerji Dairesi, Cezayir Elektrik ve Gaz Düzenleme Komisyonu, Doğu Afrika Enerji Düzenleyicileri Birliği ile Fransa Enerji Düzenleme Komisyonu’nu ortak üyeliğe kabulünü kararlaştırdı.

ahmet-cagri-cicek-erra-yk-uyesi.jpgEPDK’DAN ERRA’YA KATKI

EPDK Kurul Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, EPDK’nın Avrupa Birliği müktesebatı ile hızlı gelişen, dinamik bir enerji piyasasının gereklerini birlikte değerlendirme deneyimine ve farklı kültürel algıları algılayabilme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. EPDK’nın, genişleyen ERRA’nın kapsayıcılığına katkı sağlayacağını vurgulayan Çiçek şöyle dedi:

“Gelecek çok da uzak değil. Küresel salgın hepimizi gelecekte yaşamaya zorladı. Geleceğin dayattığı dönüşümleri ve gelişimleri düzenleyici kurumların dayanışma içerisinde karşılaması ve yönetebilmesi gerekir. ERRA Yönetim Kurulu üyesi olarak bu vizyon dahilinde çalışacağım” dedi.

YILMAZ: ERRA ÜYELİĞİ ÖNEMLİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ERRA Yönetim Kurulu’nda temsil edilmenin Türkiye ve EPDK için çok değerli olduğunu ederek, Ahmet Çağrı Çiçek’in EPDK’yı ve Türkiye’yi layıkıyla temsil edeceğine inandığını vurguladı.

Düzenleyici çerçevelerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi misyonuyla sürekli gelişen düzenleme dünyasında bir referans noktası olma vizyonuyla çalışan ERRA’nın, dört kıtadan, 34’ü tam üye ve 14’ü ortak üye olmak üzere 48 katılımcısı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler