1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erzincan Havalimanı GES üretime geçti

Erzincan Havalimanı GES üretime geçti

Türkiye’deki havalimanı öz tüketiminin yarısına yakınını karşılayan ilk projelerden biri unvanına sahip, Erzincan Havalimanı Güneş Enerjisi Santrali (GES) enerji üretimine başladı.

Erzincan Havalimanı GES üretime geçti

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki havalimanı öz tüketiminin yarısına yakınını karşılayan ilk projelerden biri unvanına sahip, Erzincan Havalimanı Güneş Enerjisi Santrali (GES) enerji üretimine başladı. 

Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen önem her geçen gün artarken, bu alandaki projeler de giderek çeşitleniyor. Bu projelerden biri de geçtiğimiz günlerde devreye alınan Girişim Elektrik’in kurduğu Erzincan Havalimanı GES. Panasonic ürünlerinin kullanıldığı Erzincan Havalimanı GES, Türkiye’de havalimanı öz tüketiminin yarısına yakınını karşılayan ilk projelerden biri unvanına sahip. 

Yatırımı anahtar teslim olarak yapan Girişim Elektrik tarafından verilen bilgilere göre; tesis yılda 2.09 MWh elektrik üretimi ile Erzincan Havalimanı’nda tüketilen elektrik enerjisinin yarıya yakınını karşılayacak ve ihtiyaç fazlasını şebekeye aktaracak. 

Proje için 3.779 adet 325 W panel yerleştirilerek 6.310 m2 panel alanında 2.09 MWp güce ulaşıldı. Panasonic HIT ürününün kullanıldığı proje yedi ayda tamamlandı. 

Girişim Elektrik, proje için inverter ve optimizer teknolojisinin desteklediği panel bazlı izleme sistemi de tesis edip, SCADA sistemiyle enerji üretilebilirliği yüksek seviyelerde tutarak projenin son haline gelmesini sağladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler